Houtwerkplaats


In Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek is een professionele houtwerkplaats aanwezig waar u al uw houtopdrachten op vakkundige wijze kunt laten uitvoeren. Heeft u een eigen ontwerp voor een meubelstuk of wilt u maatwerk? Dan kunt u een opdracht plaatsen bij de Oostvaarderskliniek.

 

In het kader van hun praktijkopleiding hout is een aantal patiënten werkzaam op de hout- en meubelwerkplaats van onze kliniek. Hiermee hebben patiënten ook de mogelijkheid een officiële beroepskwalificatie, in samenwerking met een ROC en de stichting Hout en Meubel, te behalen. De werkzaamheden worden begeleid door een daartoe bevoegde praktijkdocent en arbeidstrainer en vinden plaats in het kader van het persoonlijke behandel- en activiteitenplan van een patiënt.

 

De Oostvaarderskliniek hecht grote waarde aan intensivering van het contact met omwonenden en de inwoners van Almere Buiten. Eén van de manieren waarop dit kan is door het in opdracht maken van meubels of het verrichten van maatwerk. Door actieve deelname aan activiteiten en het beschikbaar stellen van onze faciliteiten voor de buurt willen wij als kliniek een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van haar omgeving.

 

Voor het uitvoeren van uw opdrachten geldt een aantal procedures en regels:

  • U kunt telefonisch contact opnemen met de afdeling hout- en meubelwerkplaats van de Oostvaarderskliniek.
  • Een medewerker van de afdeling hout- en meubelwerkplaats van de Oostvaarderskliniek gaat dan met u na of de opdracht binnen de mogelijkheden van de werkplaats ligt.
  • Deze medewerker zal u vragen naar een schets of een omschrijving van uw opdracht, zoals maten, houtsoort en kleurstelling.
  • Hierna ontvangt u een offerte voor uw opdracht met een globale aanduiding van de levertijd en kosten. Het is niet mogelijk een exacte levertijd af te spreken. Het aantal patiënten en de omvang in uren die patiënten aan uw opdracht kunnen werken, is immers afhankelijk van hun persoonlijke behandelplannen. Het gaat in de werkplaats in eerste instantie niet om de productie, maar om de behandeling van patiënten.
  • In de offerte wordt een prijs genoemd, die concurrerend is met vergelijkbare producten met een vergelijkbare kwaliteit.
  • Uw persoonlijke (NAW) gegevens zijn alleen bekend bij de medewerkers van de Oostvaarderskliniek. Uw anonimiteit blijft te allen tijde gehandhaafd.

 

Bent u na bovenstaande gelezen te hebben, geïnteresseerd geraakt en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 08807-13000.

Zie hieronder een uitgebreide impressiefilm van onze professionele houtwerkplaats.


Meer in deze categorie:
Productie »

Nieuws